Gulrotbrød  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 30min

Gulrotbrød

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 30min

Gulrotbrød

Fersk gulrotbrød er kjempegodt, og passer godt til både supper og gryteretter Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.5 (3 stemmer)
Dette brødet er fantastisk flott å se på og smaker helt himmelsk. Du kan fryse det også.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2.5dl
2.5dl
Gulrot(juice)
100g
Smør(mykt)
1ts
2ts
Nellik(malt)
500g
Gulrot(revet)

SLIK GJØR DU

  1. Varm melken og gulrot­juice til det blir fingervarmt, ca. 37°. Smuldre gjær i en bolle, og tilsett den lunkne væsken, mykt smør, salt, malt ingefær og malt nellik. Skrell gulrøtter, riv dem fint, grovhakk valnøtter og bland i væsken. Tilsett melet. Elt til en glatt og smidig deig som heves på et lunt sted under plast i ca. 45 minutter.

  2. Ha deigen på bakebordet og del i tre. Form en av bitene til et rundt brød, og legg i midten på en stekeplate med bakepapir. Resten av deigen deles i 14 biter og trilles til runde boller. Legg dem i en krans rundt brødet. Sett til etterheving i ca. 30 minutter.

  3. Pensle brødet med egg, og strø over frø og salt. Stek brødet i nedre del av ovnen ved 200° i ca. 30–40 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Fersk gulrotbrød er kjempegodt, og passer godt til både supper og gryteretter Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.5 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN