Gulrotbrød
Gulrotbrød
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Varm melken og gulrotjuice til det blir fingervarmt, ca. 37°. Smuldre gjær i en bolle, og tilsett den lunkne væsken, mykt smør, salt, malt ingefær og malt nellik. Skrell gulrøtter, riv dem fint, grovhakk valnøtter og bland i væsken. Tilsett melet. Elt til en glatt og smidig deig som heves på et lunt sted under plast i ca. 45 minutter.
Ha deigen på bakebordet og del i tre. Form en av bitene til et rundt brød, og legg i midten på en stekeplate med bakepapir. Resten av deigen deles i 14 biter og trilles til runde boller. Legg dem i en krans rundt brødet. Sett til etterheving i ca. 30 minutter.
Pensle brødet med egg, og strø over frø og salt. Stek brødet i nedre del av ovnen ved 200° i ca. 30–40 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. Avkjøl på rist.