nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
40min
Gulrotburgere
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
40min
Gulrotburgere
Mange velger å spise vegetarisk, og det er godt å ta en «grønn dag» innimellom.
Tilbehør: hamburgerbrødsalatrødløkosttomat
DETTE TRENGER DU
PERSONER10stk
2ss
3fedd
2stk
Stilkselleri (stangselleri)(to stilker)
1stk
Chili(rød)
5ss
0.5ts
0.5ts
0.5ts
1bunt
Bladpersille(frisk)
10ss
SLIK GJØR DU
Skrell og del gulrøtter i biter. Kok dem i ca. 15 minutter til de blir møre. Hell av vannet og mos dem.
Varm opp oljen til middels varme, stek hakket hvitløk, hakket løk, selleribiter og renset chili i ca. 5 minutter. Tilsett soyasaus og krydder og la det hele steke til alt er mykt.
Bland så gulrøttene, peanøttsmøret og grønnsakene i en bolle. Tilsett mel hvis deigen ikke er fast nok. Varm ovnen til 200°.
Lag burgerne i den størrelsen du ønsker, legg dem på smurt bakepapir og stek dem slik at de blir myke på begge sider, ca. 10 minutter på hver side.
Server burgerne i varme hamburgerbrød med sprø salat, ringer av rødløk, skiver ost og tomater.