nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min
Gulrotsuppe med appelsin og ingefær
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min
Gulrotsuppe med appelsin og ingefær
Gulrotsuppen smaker herlig av ingefær og appelsin. Saftig grønnsakbrød er godt til.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell gulrøttene og skjær dem i fine terninger. Skrell løk og hakk den fint. Skrell ingefær og riv den. Skrell og finhakk hvitløken. Stek løk, hvitløk og ingefær myke i olje i en kjele med timian og finrevet appelsinskall.
Tilsett buljong og la det koke i 25–30 minutter. Smak til med salt, pepper og appelsinsaft og ev. mer ingefær.
Skjær bacon i terninger og sprøstek det i panne. Legg baconet på kjøkkenpapir til avkjøling. Bland sammen bacon med crème fraîche og fetaost. Smak til med litt pepper.
Server suppen med godt brød og fetaostkremen.