Herlig gitterkake med vanilje
Herlig gitterkake med vanilje
DETTE TRENGER DU
PERSONERFyll
SLIK GJØR DU
Smuldre gjær i en bakebolle, og tilsett kald melk. Rør til gjæren er oppløst.
Klikk i smør, og tilsett egg og sukker. Bland i hvetemelet, og arbeid sammen til en smidig deig som knapt slipper bakebollen.
Legg bakepapir i en langpanne, 18 x 25 cm. Trill deigen ut til tommeltykke lengder. Flett lengdene lett sammen og fordel dem
i langpannen til et gittermønster.La kaken heve til dobbel størrelse i ca. 50 minutter.
Sett ovnen 200°. Lag vaniljekrem etter anvisning på pakken eller bruk ferdig vaniljekrem. Fordel vaniljekremen i fordypningene i gitteret. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter.
Smelt smør. Avkjøl kaken på rist, og løsne den fra papiret. Pensle kaken med smeltet smør og strø på sukker.
Skjær kaken i biter ved servering.