
Herlig helgekrans
Herlig helgekrans
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør smør og sukker luftig og tilsett egget under omrøring. Løs gjær opp i litt fingervarm melk, og bland så med resten av melken.
Tilsett halve mengden mel og arbeid inn. Tilsett smørblandingen og resten av melet, litt av gangen, til det blir en smidig og ikke alt for fast deig. La deigen heve tildekket i ca. 30 minutter.
Riv mandelmassen grovt. Bland med smør og kardemomme. Kjevle deigen
ut til et rektangel, ca. 60 cm x 25 cm. Fordel fyllet utover og rull sammen lengden.
Form til en krans på bakepapirkledd stekeplate. Klipp i kransen og legg snippene annenhver til høyre og venstre. Sett kransen til heving i cirka 30 minutter til den er godt hevet.
Pensle med sammenpisket egg og strø på mandelspon og perlesukker.
Stek kransen på nederste rille i ovnen ved 200º i ca. 20 minutter, eller til kransen har fin farge og er gjennomstekt.
Avkjøl kransen på rist. Du må gjerne servere kransen med melisglasur.