nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Herlig pastagrateng
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Herlig pastagrateng
Hemmeligheten med denne gratengen er den gode tomatsausen med basilikum.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
1fedd
1boks(er)
Tomat(små, hermetiske)
1dl
1klype(r)
1klype(r)
300g
Pasta(snegler)
500g
150g
Mozzarella(revet)
2ss
SLIK GJØR DU
Finhakk rødløken og press hvitløkbåten. Kok tomatene med løk, hvitløk og halvparten av basilikumbladene. La det koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kok pasta «al dente» etter anvisning på pakken. Hell av vannet og legg pastaen i en smurt gratengform. Skjær ferske tomater i terninger. Hell tomatsausen og tomatterningene over pastaen. Strø over resten av basilikumbladene og osten. Drypp over olivenolje.
Sett formen i ovnen i ca. 5–7 minutter til gratengen får fin farge. Pynt med basilikumblader.