Herlige epleruter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
45min

Herlige epleruter

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
45min

Herlige epleruter

Herlige epleruter med havretopping av smør, sirup, havregryn og kardemomme. Server kaken med siktet melis. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

0.5 (1 stemmer)
Eplerutene har en herlig sprø topping med havre.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200˚. Kle en liten langpanne med bakepapir, ca. 20 x 25 cm i diameter.

  2. Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett eggene, ett av gangen, og rør deigen glatt etter hvert egg.

  3. Bland de tørre ingrediensene og sikt det i deigen. Tilsett melken og rør forsiktig deigen sammen.

  4. Fordel deigen jevnt ut i formen. Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær i båter.

  5. Smelt smør. Ta kjelen av varmen og tilsett resten av ingrediensene. Rør til en glasur. Legg eplebåtene over kaken og fordel toppingen over.

  6. Stek kaken på nederste rille i ovnen i 25–30 minutter. La kaken avkjøles. Sikt over melis før du skjærer den i biter.

Herlige epleruter med havretopping av smør, sirup, havregryn og kardemomme. Server kaken med siktet melis. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

0.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN