nivå
Middels
aktiv
8min
totalt
1t 30min
Hjemmelagde nanbrød
nivå
Middels
aktiv
8min
totalt
1t 30min
Hjemmelagde nanbrød
Det myke nanbrødet smaker godt alene eller til en gryte eller suppe. Passer perfekt til indisk mat! Nan stekes tradisjonelt i steinovn, men du får også godt resultat i komfyren.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Varm melken til den blir fingervarm. Tilsett smuldret gjær, sukker, salt og yoghurt. Rør til gjæren er oppløst og la blandingen stå i 15 minutter. Rør deretter i mel og elt deigen godt i ca. 5 minutter. Dekk deigen med plast og hev i ca. 1 time.
Del deigen i 8 biter. Kjevle hver leiv ut til runde eller avlange brød. Pensle med litt vann og olje og dryss nigellafrø på.
Varm ovn og bakeplate til 220°. Legg brødene på bakepapir på varm stekeplate og stek midt i ovnen i 5–6 minutter til det blir mørke stekeflekker på brødene. Avkjøl på rist og spis brødene nystekte.