Hjemmelaget sjokoladeis
Hjemmelaget sjokoladeis
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Hakk sjokolade og smelt over lav varme.
Ta gryta til side, rør inn litt melk og ha i eggeplommer.
Ta tilbake over varmen og tilsett resten av melken. Varm opp til om lag 70 grader, så blandingen tykner.
Ta til side og rør inn kald fløte.
La røren kjølne, først til romtemperatur, så til kjøleskapstemperatur før du fryser.
Jeg lager min iskrem i ismaskin, men hvis du ikke har det, finnes det to muligheter:
Den ene er å sette røren i en bolle i fryseren, og røre rundt med en sleiv hvert kvarter inntil isen har stivnet. (Det gjør at den blir mykere enn hvis du fryser den som en blokk.)
Den beste maskinfrie isen får du hvis du blander 3 kilo knust is, 2 kilo salt og 5 dl vann i en bøtte og rører godt sammen. Ha iskremrøren i en tjukk plastpose og ha den i den frosne laken. Ta ut posen og kna raskt innimellom. Det går fort og resultatet er perfekt.