Hjemmelaget sjokoladeis Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
3t

Hjemmelaget sjokoladeis

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
3t

Hjemmelaget sjokoladeis

Det er noe helt eget med å sveive sin egen iskrem med egne egg på en gammeldags, manuell iskremmaskin. Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (248 stemmer)
En rik, deilig sjokoladeiskrem. Jeg synes det er best når det er ganske mye mørk sjokolade, men du kan eventuelt blande i en del melkesjokolade også. Du kan justere smaken med å tilsette sukker eller kakaopulver. Gir omtrent 1 liter.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ss
Råsukker(Kan sløyfes)
1ss
Kakaopulver(Kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

  1. Hakk sjokolade og smelt over lav varme. 

  2. Ta gryta til side, rør inn litt melk og ha i eggeplommer. 

  3. Ta tilbake over varmen og tilsett resten av melken. Varm opp til om lag 70 grader, så blandingen tykner. 

  4. Ta til side og rør inn kald fløte. 

  5. La røren kjølne, først til romtemperatur, så til kjøleskapstemperatur før du fryser.

  6. Jeg lager min iskrem i ismaskin, men hvis du ikke har det, finnes det to muligheter:

  7. Den ene er å sette røren i en bolle i fryseren, og røre rundt med en sleiv hvert kvarter inntil isen har stivnet. (Det gjør at den blir mykere enn hvis du fryser den som en blokk.)

  8. Den beste maskinfrie isen får du hvis du blander 3 kilo knust is, 2 kilo salt og 5 dl vann i en bøtte og rører godt sammen. Ha iskremrøren i en tjukk plastpose og ha den i den frosne laken. Ta ut posen og kna raskt innimellom. Det går fort og resultatet er perfekt.

Det er noe helt eget med å sveive sin egen iskrem med egne egg på en gammeldags, manuell iskremmaskin. Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (248 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN