nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Hjemmelaget tomatsuppe med revet parmesan
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Hjemmelaget tomatsuppe med revet parmesan
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
1.8 (19 stemmer)
En riktig god og enkel tomatsuppe med deilige smaker.
Server med brødkrutonger og revet parmesan.
DETTE TRENGER DU
PERSONER2stk
2fedd
10stk
Tomat(ca. 1 kg)
2ss
Olivenolje(til steking)
0.5stk
3kvist
Timian(frisk)
5dl
1boks(er)
1stk
Kyllingkraft (hønsebuljong)(terning)
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Skrell sjalottløk og skjær dem i tynne skiver. Skrell hvitløk og finhakk dem. Skjær tomater i biter og varm dem i en stor kjele med olivenolje.
Hakk chili fint. Tilsett løk, chili og timian i kjelen med tomatene. Hell på vann, bokstomater og buljong. La suppen koke ca. 20 minutter på svak varme.
Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Blir suppen tykk kan den spes med litt vann.
Smak suppen til med salt og pepper og gjerne en klype sukker. Server suppen med brødkrutonger og revet parmesan.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
1.8 (19 stemmer)