Hjemmelaget tomatsuppe med revet parmesan Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Hjemmelaget tomatsuppe med revet parmesan

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Hjemmelaget tomatsuppe med revet parmesan

Hjemmelaget tomatsuppe med revet parmesan er så god at det er lov å slurpe. En enkel og mettende middag til hele familien. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

1.8 (19 stemmer)
En riktig god og enkel tomatsuppe med deilige smaker. Server med brødkrutonger og revet parmesan. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
10stk
Tomat(ca. 1 kg)
2ss
Olivenolje(til steking)
3kvist
Timian(frisk)
5dl
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

SLIK GJØR DU

  1. Skrell sjalottløk og skjær dem i tynne skiver. Skrell hvitløk og finhakk dem. Skjær tomater i biter og varm dem i en stor kjele  med olivenolje.

  2. Hakk chili fint. Tilsett løk, chili og timian i kjelen med tomatene. Hell på vann, bokstomater og buljong. La suppen koke ca. 20 minutter på svak varme.

  3. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Blir suppen tykk kan den spes med litt vann.

  4. Smak suppen til med salt og pepper og gjerne en klype sukker. Server suppen med brødkrutonger og revet parmesan.

Hjemmelaget tomatsuppe med revet parmesan er så god at det er lov å slurpe. En enkel og mettende middag til hele familien. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

1.8 (19 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN