Hjertekake
Hjertekake
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt på mel med bakepulver. Skjær melet forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott.
Smør formen godt og stø med hvetemel. Hell røra i formen og stek nederst i ovnen ved 180° i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Del hjertet i tre lag. Dynk bunnene med litt melk eller juice. Fyll det ene laget med pisket krem og vaniljekrem, det andre laget med pisket krem blandet med bær eller syltetøy.
Dekk hele kaken med et tynt lag krem (dette for at marsipanen skal feste seg). Kjevle marsipanen til den er ca. 5 millimeter tykk. Før du begynner å kjevle er det smart å strø litt hvetemel på bordet.
Dekk kaken med marsipan. Form kantene ved å dra i marsipanen. Skjær bort overflødig marsipan. Dekorer kaken med roseblader og marsipanblomster.
Farg litt marsipan med grønn konditorfarge og lag ev. noen hvite roser og grønne blader. Friske roseblader er også nydelig å pynte kaken med.