nivå
Lett
aktiv
1min
totalt
5min
Honningstekte eplebiter med nøtte- og kardemommesmuler
nivå
Lett
aktiv
1min
totalt
5min
Honningstekte eplebiter med nøtte- og kardemommesmuler
Legg opp denne kaken i porsjonsglass så ser den lekker ut. Dette er også flott å servere som dessert. Bruker du glutenfrie havregryn er kaken også for deg med cøliaki.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Grovhakk nøttene. Smelt smør i en stekepanne. Tilsett nøtter, havregryn, sukker og kardemomme. Stek under omrøring til blandingen har fått fin farge. Hell det ut på et fat og avkjøl.
Lag yoghurtkremen. Bland pisket fløte, yoghurt, melis og vanilje-sukker. Visp til det blir lett og luftig.
Ta kjernehuset ut av eplene og skjær dem i tynne båter eller biter. Stek eplebitene i smør i panne til de begynner å bli myke. Ringle over honningen og la det småkoke i ca. 1 minutt.
Fordel eplebåtene i glass eller på en asjett. Strø over nøtteblandingen og server med yoghurtkremen eller legg dette lagvis i glass og server.