Horn Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
2t 10min

Horn

nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
2t 10min

Horn

Hjemmelagde horn er kjempegodt til frokost, lunsj og til middagen! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Hornene kan du bake på forhånd og legge i fryseren. Varm dem før servering, og de smaker som nystekt. Horn er godt til ost og alle annen julemat.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3dl
1stk
0.5ss
1stk
Egg(til pensling )

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjær i kjøkkenmaskinens bakebolle. Smelt smøret, hell i melken og la blandingen bli fingervarm. Hell det over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i de øvrige ingrediensene og la maskinen gå i 10–15 minutter. Deigen blir ekstra fin hvis deigen eltes lenge. Hvis du ikke har maskin elter du for hånd.

  2. Dekk bollen med plast eller et rent kjøkkenhåndkle og sett den lunt til heving. Deigen skal bli dobbelt så stor, det tar ca. 40 minutter. Ta den ferdig hevede deigen på bakebordet og del i to.

  3. Dryss på litt mel og kjevle hver del til de er flate kaker, som en stor pizza. Skjær hver leiv i 8 «pizzastykker».

  4. Rull trekantene fra den brede siden inn mot spissen. Form til horn og legg dem med spissen ned på en stekeplate dekket med bakepapir.

  5. Dekk dem med plast eller rent kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted. Hornene skal bli dobbelt så store.

  6. Pensle forsiktig med et sammenpisket egg. Dryss valmuefrø på toppen og stek hornene midt i ovnen i 225° i ca. 10 minutter.

  7. Avkjøl på rist. 

Hjemmelagde horn er kjempegodt til frokost, lunsj og til middagen! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN