Horn
Horn
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjær i kjøkkenmaskinens bakebolle. Smelt smøret, hell i melken og la blandingen bli fingervarm. Hell det over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i de øvrige ingrediensene og la maskinen gå i 10–15 minutter. Deigen blir ekstra fin hvis deigen eltes lenge. Hvis du ikke har maskin elter du for hånd.
Dekk bollen med plast eller et rent kjøkkenhåndkle og sett den lunt til heving. Deigen skal bli dobbelt så stor, det tar ca. 40 minutter. Ta den ferdig hevede deigen på bakebordet og del i to.
Dryss på litt mel og kjevle hver del til de er flate kaker, som en stor pizza. Skjær hver leiv i 8 «pizzastykker».
Rull trekantene fra den brede siden inn mot spissen. Form til horn og legg dem med spissen ned på en stekeplate dekket med bakepapir.
Dekk dem med plast eller rent kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted. Hornene skal bli dobbelt så store.
Pensle forsiktig med et sammenpisket egg. Dryss valmuefrø på toppen og stek hornene midt i ovnen i 225° i ca. 10 minutter.
Avkjøl på rist.