Høstkake
Høstkake
DETTE TRENGER DU
PERSONERPynt
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175˚. Bland mandelmel med sukker, potetmel og bakepulver. Pisk eggehvitene stive og vend dem i mandelmiksen. Fordel deigen ut på bakepapir i en langpanne, 25 x 40 cm.
Stek kakebunnen på nederste rille i ovnen i 30–35 minutter. Avkjøl bunnen.
Lag vaniljekremen. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg vaniljestang og –frø i en tykkbunnet kjele sammen med eggeplommer, sukker, potetmel og melk. Varm opp under pisking til det akkurat begynner å tykne. Ta kjelen av varmen og ta ut vaniljestangen. Avkjøl kremen. Pisk kremfløten til krem og bland med vaniljekremen. Fordel kremen på kakebunnen.
Lag sjokoladeglasuren. Hakk sjokoladen. La fløten koke opp sammen med smøret. Ta det av varmen og rør i sjokoladen. La det avkjøles og tykne litt. Ringle sjokoladeglasuren over vaniljekremen.
Pynt med bær og server gjerne med pisket krem.