Høydekake
Høydekake
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Lag først kakebunnen. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland alle tørre ingredienser. Hell melk og det tørre vekselvis i eggedosisen under forsiktig omrøring.
Hell halvparten av røren i en bakepapirkledd form, 18 eller 20 cm i diameter. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. 35 minutter. Prøv med en kakenål. Stek ytterligere en bunn av resten av røren.
Lag fyllet. Hakk sjokoladen. Kok opp 3 dl fløte og rør i sjokoladen til den smelter. La avkjøles til ca. 35°. Rør i eggeplommer. Pisk resten av fløten til krem. Vend kremen forsiktig i sjokoladen med en slikkepott. Ikke sett fyllet i kjøleskapet, da stivner det.
Del bunnene i tre deler. Bruk 5–6 bunner til kaken. Fordel fyllet mellom bunnene og gjem litt til toppen.
Pynt med bær og smeltet sjokolade som dryppes over til slutt.