Hvetekringler med vanilje Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
55min

Hvetekringler med vanilje

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
55min

Hvetekringler med vanilje

Deilige hvetekringler med vaniljesukker og melis. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Denne deigen skal bare heve én gang. Vær forsiktig med melet selv om deigen virker klissete. Tilsett en skje av gangen av melet til deigen blir smidig nok til å bakes ut.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
100g
3dl
25g
Gjær(for søte deiger)
1klype(r)
1stk
Egg(sammenpisket)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret, tilsett melken og la det bli 37°. Hell det over i en bakebolle. Rør i sukker, karde­momme og smuldret gjær.

  2. Hell i halvparten av melet blandet med luftigere bakst, pisk kraftig med elvisp til det blir glatt. Arbeid inn salt og resten av melet med deigkroker til en glatt deig. La deigen hvile en stund hvis den ikke slipper bakebollen.

  3. Del deigen i 20 biter. Bruk minimalt med ekstra mel, selv om deigen er litt klissete. Trill til 25–30 cm lange pølser. Form til kringler og legg på bakepapirkledd plate. La kringlene etterheve under et håndkle i cirka 30 minutter.

  4. Pensle med sammenpisket egg, og stek kringlene midt i ovnen ved 225° i 5–7 minutter. Avkjøl på rist.

  5. Sikt over litt vaniljesukker, som er blandet med melis eller pynt med melisglasur.

Deilige hvetekringler med vaniljesukker og melis. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN