Hvetekringler med vanilje
Hvetekringler med vanilje
SLIK GJØR DU
Smelt smøret, tilsett melken og la det bli 37°. Hell det over i en bakebolle. Rør i sukker, kardemomme og smuldret gjær.
Hell i halvparten av melet blandet med luftigere bakst, pisk kraftig med elvisp til det blir glatt. Arbeid inn salt og resten av melet med deigkroker til en glatt deig. La deigen hvile en stund hvis den ikke slipper bakebollen.
Del deigen i 20 biter. Bruk minimalt med ekstra mel, selv om deigen er litt klissete. Trill til 25–30 cm lange pølser. Form til kringler og legg på bakepapirkledd plate. La kringlene etterheve under et håndkle i cirka 30 minutter.
Pensle med sammenpisket egg, og stek kringlene midt i ovnen ved 225° i 5–7 minutter. Avkjøl på rist.
Sikt over litt vaniljesukker, som er blandet med melis eller pynt med melisglasur.