Hvetelengder med aprikoser og valnøtter Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Hvetelengder med aprikoser og valnøtter

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Hvetelengder med aprikoser og valnøtter

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Disse lengdene med aprikoser og valnøtter kan spises med litt syltetøy eller ost. Smaker deilig av ingefær. Ca. 4 lengder    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
50g
Gjær(1 pk. )
150g
5dl
0.25ts
1stk
Egg(til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Grovhakk nøttene, men hold igjen ca. 3 ss til pynt. Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smøret og tilsett melken. La det bli fingervarmt, 37°. Hell litt av væsken over gjæren og rør til den har løst seg opp.

    Tilsett resten av væsken, sukker, ingefær, salt, nøtter og mel. Hold igjen litt mel til utbakingen. Arbeid deigen smidig til den slipper bollekanten. La deigen heve under plast i ca. 40 minutter.

    Del aprikosene i strimler.

    Ha deigen på melet bakebord og del den i 4 biter. Trill hver bit til lengder og legg dem på stekeplate dekket med bakepapir. Klipp små snitt i lengdene og fordel aprikos-bitene i snittet. La lengdene heve under plast ytterligere i ca. 20 minutter.

    Pensle lengdene med egg og strø over resten av valnøttene.

    Stek lengdene midt i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter, til de er gylne og gjennomstekt. Avkjøl
    på rist.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN