Hvetelengder med aprikoser og valnøtter
Hvetelengder med aprikoser og valnøtter
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Grovhakk nøttene, men hold igjen ca. 3 ss til pynt. Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smøret og tilsett melken. La det bli fingervarmt, 37°. Hell litt av væsken over gjæren og rør til den har løst seg opp.
Tilsett resten av væsken, sukker, ingefær, salt, nøtter og mel. Hold igjen litt mel til utbakingen. Arbeid deigen smidig til den slipper bollekanten. La deigen heve under plast i ca. 40 minutter.
Del aprikosene i strimler.
Ha deigen på melet bakebord og del den i 4 biter. Trill hver bit til lengder og legg dem på stekeplate dekket med bakepapir. Klipp små snitt i lengdene og fordel aprikos-bitene i snittet. La lengdene heve under plast ytterligere i ca. 20 minutter.
Pensle lengdene med egg og strø over resten av valnøttene.
Stek lengdene midt i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter, til de er gylne og gjennomstekt. Avkjøl
på rist.