Hvit fiskesuppe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t

Hvit fiskesuppe

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t

Hvit fiskesuppe

Arne Brimi bruker fennikel og stjerneanis i denne suppa, som er perfekt som helgemiddag, gjerne med nybakte rundstykker til. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

4 (18 stemmer)
For å få en litt magrere suppe bruker Brimi meljevning istedenfor fløte i denne suppa, men det kan du velge sjøl. Fennikel og stjerneanis lager ekstra god smak. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Gulrot(bruk halve i krafta)
3dl
Hvitvin(eller eplesaft)
5dl
0.5kg
0.5kg
Fisk(hvit)
1klype(r)
1klype(r)
1stk
Sitron(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Kutt opp løk, fennikel og 1/2 gulrot, og fres dette kjapt i litt olje. Ha på hvitvin eller eplesaft, og kok inn til væsken er nesten helt borte.

  2. Ha i stjerneanis, laurbærblad og hele pepperkorn, og hell på fiskekraft og melk. Kok opp og trekk til side, og la krafta putre 1/2 time for å få ut all smaken. 

  3. Lag meljevning, sil krafta og spe med den. La den putre i 15 minutter for å få vekk melsmaken. 

  4. Kutt 1/2 gulrot og 1/2 sellerirot i små terninger og legg i suppa og kok opp. Kutt så fisken i litt større terninger og la den trekke i suppa til den er ferdig. 

  5. Smak til med salt, pepper og sitron til slutt.

Arne Brimi bruker fennikel og stjerneanis i denne suppa, som er perfekt som helgemiddag, gjerne med nybakte rundstykker til. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

4 (18 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN