nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min
Hvit sjokoladeostekake med bringebær
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min
Hvit sjokoladeostekake med bringebær
Perfekt å ta med til sommerfesten! Kan også lages med jordbær.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175º. Kjør nøtter, kjeks og sukker til en smulete masse i en food processor. Tilsett smeltet smør og bland sammen. Trykk blandingen ut i en smurt form, 24 cm i diameter. Stek kaken i 10 minutter.
Hakk sjokoladen og smelt i vannbad. Pisk sammen kremost, kesam, egg og sukker og rør i den smeltede sjokoladen. Hell røren over kakebunnen. Stek kaken midt i ovnen til den stivner rundt kantene i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken, gjerne i kjøleskapet natten over.
Kok opp bringebær og sukker på svak varme. Rør potetmel ut i litt kaldt vann. Jevningen røres i bærene. Kok raskt opp til en kompott.
Avkjøl kompotten litt før den smøres utover den avkjølte kaken.
Pynt med friske bringebær og mynteblader.