Hvit sjokoladeostekake med bringebær Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Hvit sjokoladeostekake med bringebær

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Hvit sjokoladeostekake med bringebær

sjokoladekake ostekake bringebær Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Perfekt å ta med til sommerfesten! Kan også lages med jordbær.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
10stk
Digestive(kjeks)

Pynt

15stk
Bringebær(+/- til pynt)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175º. Kjør nøtter, kjeks og sukker til en smulete masse i en food processor. Tilsett smeltet smør og bland sammen. Trykk blandingen ut i en smurt form, 24 cm i diameter. Stek kaken i 10 minutter.

  2. Hakk sjokoladen og smelt i vannbad. Pisk sammen kremost, kesam, egg og sukker og rør i den smeltede sjokoladen. Hell røren over kakebunnen. Stek kaken midt i ovnen til den stivner rundt kantene i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken, gjerne i kjøleskapet natten over.

  3. Kok opp bringebær og sukker på svak varme. Rør potetmel ut i litt kaldt vann. Jevningen røres i bærene. Kok raskt opp til en kompott.

  4. Avkjøl kompotten litt før den smøres utover den avkjølte kaken.

  5. Pynt med friske bringebær og mynteblader.

sjokoladekake ostekake bringebær Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN