nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
45min
Hvitvinsdampet skrei med safransaus
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
45min
Hvitvinsdampet skrei med safransaus
Safran er verdens dyreste krydder, men det skal ikke mye til for å få den fine smaken og den riktige gylne fargen på sausen. Den beste safranen kjøper du på apotek.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær fisken i porsjonsstykker og dryss dem med salt. La dem ligge i ca. 20 minutter. Tørk fisken.
Kok opp vann, vin og sitronsaft og legg fiskestykkene i. La dem trekke i ca. 7 minutter. Ta dem opp, legg dem på et fat og dekk med aluminiumsfolie. Hold fisken varm i stekeovn ved 70 °.
Sil kokekraften, tilsett fløte og kok sausen inn til den tykner, 5–7 minutter. Rør inn safran og smak om det trengs med mer salt.
Server fisken i sausen med sukkererter eller andre grønnsaker og poteter.