nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 45min
Ingefærbrød med solsikkefrø
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 45min
Ingefærbrød med solsikkefrø
Et nydelig brød med smak av ingefær, som også er litt søtt. Oppskriften er til et brød.
For ekstra luftig bakst tilsett en spiseskje av Luftiger bakst.
DETTE TRENGER DU
PERSONER5dl
1dl
2dl
Speltmel(siktet)
3dl
2dl
Sammalt hvete(grov)
1dl
Sammalt rug(grov)
0.5dl
0.5dl
50g
Gjær(fersk)
2ss
Ingefær(revet)
1ts
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200°. Smør en avlang brødform, cirka 1 ½ liter, og strø den med litt grovt mel.
Bland sammen alle ingrediensene til en løs deig. Fordel deigen jevnt i formen og strø på havregryn. La brødet heve i cirka 45 minutter.
Stek brødet midt i ovnen i cirka 45 minutter. Legg et bakepapir over brødet hvis det begynner å bli mørkt. La brødet hvile i formen før du hvelver det ut. Avkjøl på rist.