Italiensk svinefiletgrateng
Italiensk svinefiletgrateng
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Renskjær fileten for hinner og sener. Krydre rundt med salt og pepper.
Stek den gyllenbrun i litt smør på lav varme i en stekepanne i ca. 10 minutter. Snu på fileten av og til.
Sett ovnen på 200°. Del tomater i to og legg i en kjele. Hell på olivenolje. Hakk hvitløken og utkjernet chili og tilsett sammen med oliven. Stek under omrøring i ca. 5 minutter.
Hell på vin og fløte og la det koke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper og hell sausen i en ildfast form. Skjær fileten i skiver og del paprika i biter. Fordel tomatsausen over i formen. Riv mozzarella og strø på. Avslutt med valnøtter og gratiner i ovnen i ca. 20 minutter.
Høvle squashen tynt på langs og skjær vårløk i tynne ringer. Legg dette i en bolle sammen med olivenolje, sitronskall og salt. Rør forsiktig om.
Ta formen ut av ovnen og pynt med høvlet squash. Server med f.eks. ovnsbakte potetbåter og en salat.