Italiensk svinefiletgrateng Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
50min

Italiensk svinefiletgrateng

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
50min

Italiensk svinefiletgrateng

Søndagsmiddag som gjør suksess! Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (3 stemmer)
Smaker fra Middelhavsområdet er noe vi elsker!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
800g
1klype(r)
1klype(r)
1ss
Smør(til steking)
10stk
Oliven(sorte)
0.5dl
2stk
Paprika(røde)
1stk
1dl
Valnøtter(grovhakkede)

Topping

1ts
Sitron(revet skall)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Renskjær fileten for hinner og sener. Krydre rundt med salt og pepper.

  2. Stek den gyllenbrun i litt smør på lav varme i en stekepanne i ca. 10 minutter. Snu på fileten av og til.

  3. Sett ovnen på 200°. Del tomater i to og legg i en kjele. Hell på olivenolje. Hakk hvitløken og utkjernet chili og tilsett sammen med oliven. Stek under omrøring i ca. 5 minutter.

  4. Hell på vin og fløte og la det koke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper og hell sausen i en ildfast form. Skjær fileten i skiver og del paprika i biter. Fordel tomatsausen over i formen. Riv mozzarella og strø på. Avslutt med valnøtter og gratiner i ovnen i ca. 20 minutter.

  5. Høvle squashen tynt på langs og skjær vårløk i tynne ringer. Legg dette i en bolle sammen med olivenolje, sitronskall og salt. Rør forsiktig om.

  6. Ta formen ut av ovnen og pynt med høvlet squash. Server med f.eks. ovnsbakte potetbåter og en salat.

Søndagsmiddag som gjør suksess! Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN