nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t
Italiensk valnøttkake
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t
Italiensk valnøttkake
Smaksfull kake som vil imponere gjestene med både sitt utseende og sin gode smak.
SLIK GJØR DU
Pisk smør og sukker luftig og kremete. Tilsett valnøtter.
Bland hvetemel og bakepulver. Skill eggene og pisk eggeplommer, en av gangen, i smørkremen. Rør så i mel blandet med bakepulver, appelsinskall og –saft.
Pisk eggehvitene stive og vend den forsiktig i deigen. Ha deigen i en smurt og bakepapirkledd rund form (ca. 26 cm i diameter).
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 160º i 45 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Smelt sjokolade og fløte på svak varme i en kjele. Pisk sjokolademassen godt og fordel den over kaken.
Kaken er klar til servering når sjokoladen har stivnet.