Jarlsbergloff med bacon Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 10min
totalt
1t 30min

Jarlsbergloff med bacon

nivå
Middels
aktiv
1t 10min
totalt
1t 30min

Jarlsbergloff med bacon

Jarlsbergloff med bacon Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Dette er et spennende brød med smak av både bacon, ost og ­sennep. Brødet smaker deilig til pasta og suppe.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
6skiver
3dl
2stk
200g
Hvitost (Gulost)(jarlsberg, finrevet)

SLIK GJØR DU

  1. Sprøstek baconet, og del det i biter. Bland med gressløk og persille.

  2. Smuldre gjæren i bakebollen. Hell litt av den lunkne melken over, og rør til gjæren er oppløst. Tilsett resten av melken. 

  3. Rør i baconblandingen, egg, sennep og ost. Elt inn mel til en jevn og smidig deig.

  4. La deigen heve til dobbel størrelse. Elt den med litt mel på bordet. Del deigen i to og form til to loffer. Smør to 1-liter former, og legg bakepapir i bunnen.

  5. Legg i loffene, og la dem etterheve ca. 20 minutter. Skjær små riss i brødet på overflaten med en skarp kniv, så får brødet et fint mønster.

  6. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200° i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist. Brødene egner seg for frysing.

Jarlsbergloff med bacon Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN