Jødisk kyllingsuppe
Jødisk kyllingsuppe
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok laken med vannet, salt, krydder, grønnsaker og buljongterning i 5–10 minutter. Vask kyllingen godt. Legg den med brystet ned. Kok opp under lokk på svak varme i 40–50 minutter.
La kyllingen avkjøles i kraften hvis du har tid. Sett kjelen i kaldt vannbad eller utenfor på den kalde årstiden. Sett den kjølig, så avkjøles den raskere.
Ta bort det stivnede fettet og ta opp kyllingen. Gjem buljongen. Ta bort skinn og bein. Skjær kjøttet i mindre biter.
Skrell gulrøtter og persillerot. Skyll og del purreløk og finhakket hvitløk. Stek grønnsakene i en stor kjele. Krydre med salt og pepper. Spe med silt buljong av kyllingkraften til passe mengde.
Kok noen minutter til grønnsakene mykner. Tilsett kyllingkjøttet. Varm og smak til med sitronsaft. Strø på kryddergrønt, og server suppen rykende varm.