Jordbærboller Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Jordbærboller

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Jordbærboller

Deilige boller med jordbær i. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

1.7 (6 stemmer)
Ingenting smaker bedre enn fersk gjærbakst med jordbærsmak. Bollene kan fryses.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
100g
3dl
1stk
Egg(til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, tilsett melken, varm opp til 37 grader, og hell det over gjæren. Rør til den har løst seg opp.

    Tilsett salt, sukker og meste­parten av melet. Arbeid deigen godt. Ha den på et melete bakebord, og del i 20 biter. Trill til boller, og legg dem i muffinsformer eller på stekebrett. Lag en grop i ­midten av ­bollen, og legg i 1 ss syltetøy.

    Etterhev i 30 minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg, og dryss på perlesukker. Stek ­bollene midt i ovnen ved cirka 250° i 8–10 minutter. Avkjøl på rist.

Deilige boller med jordbær i. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

1.7 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN