nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Jordbærboller
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Jordbærboller
Ingenting smaker bedre enn fersk gjærbakst med jordbærsmak. Bollene kan fryses.
DETTE TRENGER DU
PERSONERPynt
1dl
Fyll
1.5dl
SLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, tilsett melken, varm opp til 37 grader, og hell det over gjæren. Rør til den har løst seg opp.
Tilsett salt, sukker og mesteparten av melet. Arbeid deigen godt. Ha den på et melete bakebord, og del i 20 biter. Trill til boller, og legg dem i muffinsformer eller på stekebrett. Lag en grop i midten av bollen, og legg i 1 ss syltetøy.
Etterhev i 30 minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg, og dryss på perlesukker. Stek bollene midt i ovnen ved cirka 250° i 8–10 minutter. Avkjøl på rist.