Jordbæriskrem uten egg
Jordbæriskrem uten egg
SLIK GJØR DU
Ha sukker i en liten gryte med vann.
Varm opp og rør rundt til sukkeret er oppløst. Det kan være lurt å la denne sukkerlaken kjøles ned i et par minutter, men det er ikke nødvendig.
Bland alle ingrediensene i en blender.
Frys ned, enten i maskin eller uten
Jeg lager min iskrem i ismaskin, men hvis du ikke har det, finnes det to muligheter:
Den ene er å sette røren i en bolle i fryseren, og røre rundt med en sleiv hvert kvarter inntil isen har stivnet. (Det gjør at den blir mykere enn hvis du fryser den som en blokk.)
Den beste maskinfrie isen får du hvis du blander 3 kilo knust is, 2 kilo salt og 5 dl vann i en bøtte og rører godt sammen. Ha iskremrøren i en tjukk plastpose og ha den i den frosne laken. Ta ut posen og kna raskt innimellom. Det går fort og resultatet er perfekt.