nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t
Jordbærmarengspai
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t
Jordbærmarengspai
Du kan fylle andre typer bær i paiskallet og lage paien på samme måte. Både blåbær, bringebær og rabarbra egner seg godt.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rull deigen ut og dekk en paiform 24–26 cm i diameter. Prikk bunnen med gaffel.
Sett formen kaldt ca. 15 minutter. Stek paiskallet ved 200° i ca. 15 minutter midt i ovnen.
Skjær jordbærene i skiver og bland med sukker og potetmel. Visp eggehvitene stive. Visp i sukkeret og rør i limeskallet.
Legg jordbærene i paiskallet og hell over marengsen. Skru opp varmen til 225° og sett inn paien og gratiner til marengsen har fått fin farge 5–8 minutter. Avkjøl paien.
Server vispet krem til.