Jordbærsalsa med agurk og rødløk Oppskrift
nivå
Lett
totalt
20min

Jordbærsalsa med agurk og rødløk

nivå
Lett
totalt
20min

Jordbærsalsa med agurk og rødløk

Søtt, men ikke for søtt. Annerledes og nydelig til ost. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.5 (3 stemmer)
Salsa, som betyr saus, finnes i mange varianter, og er et fargerikt og sunt bidrag til middagen. Denne salsaen med sesongens jordbær passer like godt til temperert ost, for eksempel brie eller camembert, som til grillmaten. Oppskrift er hentet fra Opplysningskontoret for frukt og grønt 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5stk
1klype(r)
1stk
Rød chili(finhakket)
1stk
Lime(saft)

SLIK GJØR DU

  1. Rens jordbærene og del i biter. Skyll, skrell og skjær agurken i små terninger. Finhakk løken og hvitløken.

  2. Bland sammen jordbær, agurk, chili, hvitløk og løk. Tilsett olje, eddik og lime. Smak til med grovmalt pepper.

  3. Settes gjerne en times tid i kjøleskap før servering. Oppbevar salsaen på tette glass i kjøleskapet. Den holder fint noen dager.

Søtt, men ikke for søtt. Annerledes og nydelig til ost. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.5 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN