nivå
Lett
totalt
20min
Jordbærsalsa med agurk og rødløk
nivå
Lett
totalt
20min
Jordbærsalsa med agurk og rødløk
Oppskrift
Opplysningskontoret for frukt og grønt
mat@dagbladet.noVurdering
1.5 (3 stemmer)
Salsa, som betyr saus, finnes i mange varianter, og er et fargerikt og sunt bidrag til middagen. Denne salsaen med sesongens jordbær passer like godt til temperert ost, for eksempel brie eller camembert, som til grillmaten. Oppskrift er hentet fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
SLIK GJØR DU
Rens jordbærene og del i biter. Skyll, skrell og skjær agurken i små terninger. Finhakk løken og hvitløken.
Bland sammen jordbær, agurk, chili, hvitløk og løk. Tilsett olje, eddik og lime. Smak til med grovmalt pepper.
Settes gjerne en times tid i kjøleskap før servering. Oppbevar salsaen på tette glass i kjøleskapet. Den holder fint noen dager.
Oppskrift
Opplysningskontoret for frukt og grønt
mat@dagbladet.noVurdering
1.5 (3 stemmer)