
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min
Kaldhevet sitronbrød med artisjokker
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min
Kaldhevet sitronbrød med artisjokker
Lag minibrødene på morgenen og la de stå kjølig i ca. 10 timer. Da har du ferdig brød til middag eller kvelds. Hvis du sløyfer sitron og artisjokkene, og lar deigen heve natten over, har du perfekte frokostbrød.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bakebolle med kaldt vann. Rør til gjæren løser seg. Hell i olivenolje, salt og mel.
La oljen på artiskokkene renne av og skjær dem i strimler.
Bland artisjokkene i og kna til en smidig deig. Trill deigen ut til en pølse og del i ti biter.
Legg minibrødene på en plate som får plass i kjøleskapet i 10 timer. Dekk til med plast.
Sett ovnen på 200º. Stek brødene midt i ovnen i ca. 10–12 minutter. Avkjøl på rist.