nivå
Middels
aktiv
2t
totalt
2t 30min
Kalkunfilet med spinatrøre og fylte tomater
nivå
Middels
aktiv
2t
totalt
2t 30min
Kalkunfilet med spinatrøre og fylte tomater
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
En hel kalkunfilet er lett å steke og skjære opp. Server med en smakfull spinatrøre.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Pensle kalkunfileten med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Legg i en ildfast form og stek den ved 180° i ca. 50 minutter til steketermometeret viser 68°. La fileten hvile og hold den varm i folie i ca. 15 min. før den skjæres i skiver.
Stek eplebiter, pinjekjerner, finhakket hvitløk og sjalottløk i smør i en stekepanne. Ha i spinaten, og rør til den faller sammen.
Skjær toppen av tomatene med en skarp kniv. Hul ut innmaten med en teskje. Kok ris etter anvisning på pakken i hønsebuljong tilsatt krydder. Legg risen i tomatene, sett på toppen, og stek de i ca. 20 minutter på 200°.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.no