nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
20min
Kamskjell med syrlig tilbehør
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
20min
Kamskjell med syrlig tilbehør
Her har Brimi latt kamskjellene få følge av både rogn, tynneskiver stekte poteter, syrlig sjalottløk og rømme. Kamskjellene er kun stekt på en side.
DETTE TRENGER DU
PERSONER10stk
Kamskjell(med rogn)
2stk
Potet(i skiver)
1ts
Olivenolje(til steking)
1ts
Smør(til steking)
2stk
Sjalottløk(i skiver)
1ss
Eplesaft(gravenstein)
2ss
SLIK GJØR DU
Stek tynne potetskiver i smør til de er sprø. Legg over på tørkepapir.
Stek sjalottløken forsiktig i smør, og ha i litt eplesaft. La det surre til løken er mør og fin.
Pisk rømme sammen med litt eplesaft.
Ha litt olje i ei panne, og stek kamskjellene på høy varme til de har fin, gyllenbrun stekeskorpe på den ene siden. Ha i litt smør og øs over, og løft kamskjellene ut av panna. Stek kun på den ene siden.
Skru ned varmen, og surr kamskjellrogn lett i smøret. Den skal bli gjennomvarm, ikke mer.
Legg potetskiver og sjalottløk på en tallerken, og fordel kamskjellene oppå. Legg på den lune rogna, og fordel litt pisket rømme rundt. Pynt med urter, f.eks. kjørvel.