nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t
Kanelsnurrer
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t
Kanelsnurrer
Dette er en klassiker! Husk at det skal være godt med kanel i «svingene».
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smør, tilsett melk og varm til 37º. Bryt gjæren i biter i en bakebolle. Hell på melk og rør til gjæren er oppløst. Tilsett sukker, kardemomme og mel.
Elt deigen sammen til den blir smidig. Dekk til og la den heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
Trill deigen ut til en lang pølse og kjevle til den blir 20 cm bred. Smør mykt smør over og dryss med sukker og kanel. Rull sammen.
Skjær rullen i ca. 2 cm tykke skiver. Legg dem på bakepapir på stekeplate. Etterhev i ca. 20 minutter.
Stek snurrene midt i ovnen ved 225º i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.