nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min
Kantarellsuppe
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min
Kantarellsuppe
SOPPSUPPE: Kok suppe på de styggeste, og pynt med de peneste kantarellene.
Foto: Mette MøllerDenne delikate suppa er raskt laget med få ingredienser, og smaker nydelig. Perfekt som forrett til søndagsmiddagen eller som et lunt kveldsmåltid.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rensk soppen fri for grus og kvist. Ikke skyll den.
Du trenger noen never kantareller til krafta. Bruk de styggeste, og gjem de peneste slik at du kan steke dem og pynte suppa med dem til slutt.
Surr kantareller og sjalottløk i litt smør i 3-4 minutter på middels varme. Ha på 2-3 dl vann, slik at vannet dekker, og kok i 15 minutter.
Hell i fløten, og kok til passe konsistens. Sil av, og smak til med litt salt og pepper
Server med smørstekte kantareller oppi suppa. (Se kantarellpanne)
SOPPSUPPE: Kok suppe på de styggeste, og pynt med de peneste kantarellene.
Foto: Mette Møller