Kardemommeknuter
Kardemommeknuter
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bakebolle, rør til det er oppløst i fingervarm melk.
Bland i smør, sirup, salt og egg.
Bland til slutt i 8 dl av hvetemelet og elt raskt sammen til en glatt og ganske løs deig. Dekk bollen med et bakehåndkle og la deigen heve i ca. 30 minutter.
Tilsett resten av hvetemelet og arbeid deigen smidig og blank.
Ta deigen opp på melet bakebord og kjevle ut til et rektangel, 40 ganger 50 cm.
Bland alle ingrediensene til fyllet og fordel utover halve deiglengden. Brett over den øverste deighalvdelen slik at fyllet dekkes. Skjær deigen i ca. 30 remser og tvinn sammen til knuter.
Legg knutene på bakepapir på stekeplate. La dem heve i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 250°.
Stek de ferdig hevede bollene midt i ovnen i 7–8 minutter.
Smelt smøret til toppingen og pensle bollene forsiktig. Dypp dem i en blanding av sukker og kardemomme og server!