nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
40min
Karrigryte med kylling og kardemomme
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
40min
Karrigryte med kylling og kardemomme
Malt kardemomme og korianderfrø gir en søt og litt blomstrete smak til denne karrigryten. Nyt duftene som sprer seg på kjøkkenet når du steker kyllingen med krydderet.
DETTE TRENGER DU
PERSONER400g
Kyllingfilet(i biter)
2ss
Rapsolje(til steking)
1klype(r)
1klype(r)
1ss
0.5ts
0.5ts
Korianderfrø(malt)
1.5ss
25g
1stk
1fedd
4dl
Honning(flytende)
1dl
Yoghurt(gresk)
2dl
Kremfløte(eller matfløte)
SLIK GJØR DU
Varm opp en gryte eller stekepanne med lokk med 2 ss olje. Vask og tørk kyllingen. Strø på salt og pepper og stek til kyllingbitene har fin farge.
Bland alle de tørre krydderne og dryss på kyllingen. Tilsett smøret i panne og la det steke i 2–3 minutter.
Del løk og hvitløk. Tilsett i pannen. Stek ytterligere et par minutter til løken er blitt myk.
Drypp over honning. Tilsett yoghurten og fløten. La koke på lav varme i ca. 20 minutter, da kommer smakene bedre fram.
Server med frisk koriander og f.eks. ris og salat.