Karrigryte med kylling og kardemomme Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
40min

Karrigryte med kylling og kardemomme

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
40min

Karrigryte med kylling og kardemomme

Smakene kommer bedre fram hvis du lar gryten trekke på lav varme. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Malt kardemomme og korianderfrø gir en søt og litt blomstrete smak til denne karrigryten. Nyt duftene som sprer seg på kjøkkenet når du steker kyllingen med krydderet.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Kyllingfilet(i biter)
2ss
Rapsolje(til steking)
1klype(r)
1klype(r)
0.5ts
1stk
4dl
Honning(flytende)
1dl
Yoghurt(gresk)
2dl
Kremfløte(eller matfløte)

SLIK GJØR DU

  1. Varm opp en gryte eller stekepanne med lokk med 2 ss olje. Vask og tørk kyllingen. Strø på salt og pepper og stek til kyllingbitene har fin farge.

  2. Bland alle de tørre krydderne og dryss på kyllingen. Tilsett smøret i panne og la det steke i 2–3 minutter.

  3. Del løk og hvitløk. Tilsett i pannen. Stek ytterligere et par minutter til løken er blitt myk.

  4. Drypp over honning. Tilsett yoghurten og fløten. La koke på lav varme i ca. 20 minutter, da kommer smakene bedre fram.

  5. Server med frisk koriander og f.eks. ris og salat.

Smakene kommer bedre fram hvis du lar gryten trekke på lav varme. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN