nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min
Kjøttboller i tomatsaus
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min
Kjøttboller i tomatsaus
Kjøttbollene har smak av ferske urter og får følge av en fyldig saus.
DETTE TRENGER DU
PERSONERPynt
3ss
SLIK GJØR DU
Bland egg, melk og griljermel. La det svelle i 5 minutter. Tilsett kjøttdeig og krydder. Bland godt og form til kjøttboller. Stek dem pent brune i smør på middels varme.
Skrell gulrøtter og løk, og skjær i biter. Hakk hvitløken. Stek løk, hvitløk og gulrøtter med oregano i litt olje. Tilsett tomater, vann, vin, tomatpuré, buljongterning, sukker og krydder etter smak. La det koke i ca. 15 minutter under lokk. Bland maisenna med litt kaldt vann og jevn sausen. La den koke opp.
Rist pinjenøtter i tørr varm panne under omrøring til de blir gylne. Server kjøttbollene med sausen og gjerne potetmos eller pasta til. Dryss på pinjenøtter.