Kjøttboller med gratengmos
Kjøttboller med gratengmos
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Form kjøttdeigen til biffer og krydre med salt og pepper. Legg dem til side, og sett ovnen på 200°.
Skrell poteter, og kok dem myke i lett saltet vann. Hell av vannet og mos poteten. Tilsett melk, og pisk mosen luftig med en ballongvisp. Krydre mosen med salt og pepper. Klikk mosen rundt kanten på en ildfast form.
Finhakk løk og hvitløk. Kok i en kjele sammen med knuste tomater, tomatpuré og sitronskall i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Hell tomatsausen i formen med potetene. Stek kjøttdeigbiffene i litt olje i en stekepanne ca. 2 minutter på hver side. Legg biffene i tomatsausen.
Bland crème fraîche med parmesanost og basilikum. Fordel blandingen over biffene og stek i ovnen i ca. 20 minutter. Strø litt finstrimlet basilikum over og server.