Kjøttbollespyd med varm salat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min

Kjøttbollespyd med varm salat

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min

Kjøttbollespyd med varm salat

Kjøttbollespyd med salat av nudler, purreløk, fennikel, brokkoli, fersk spinat, fersk ingefær og ristede sesamfrø. Eksotisk variant fra Asia. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Dette er kjøttboller med masse eksotisk smak fra Østen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
0.5dl
1klype(r)
1klype(r)
2ss
Solsikkeolje(til steking)

Salat

400g
1stk
Løk(evt. 0.5 purreløk)
1stk
Fennikel(liten)
1stk
Brokkoli(liten)
200g
Spinat(fersk)
1ts
Ingefær(fersk)
50g
Sesamfrø(ristede)

SLIK GJØR DU

  1. Bland kjøttdeig med spisskummen, presset hvitløk, sambal oelek, egg og vann. Strø på salt og pepper. Form kjøttdeigen til rundt spydene. Stek dem gyllenbrune på middels sterk varme.

  2. Kok pasta/nudler etter anvisning og spyl i kaldt vann.

  3. Varm opp oljene i en wokpanne. Legg i løkskiver, purreløk og fennikel. Tilsett brokkolibuketter og stek noen minutter.

  4. Bland i spinaten sammen med kokt pasta og ingefær. La alt bli varmt. Smak til med salt og pepper. Topp med sesamfrø og server spydene.

Kjøttbollespyd med salat av nudler, purreløk, fennikel, brokkoli, fersk spinat, fersk ingefær og ristede sesamfrø. Eksotisk variant fra Asia. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN