nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min
Kjøttdeiggrateng med søtpoteter
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min
Kjøttdeiggrateng med søtpoteter
Denne spennende formen har en blanding av søtpoteter, kjøttdeig og kremete topping.
DETTE TRENGER DU
PERSONER500g
500g
1stk
2fedd
1stk
Sellerirot(cirka 100 g)
2ss
300g
Tomat(knuste)
1dl
2stk
Kjøttbuljong(terninger)
1klype(r)
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200°.
Skrell søtpoteter og skjær i ½ cm tykke skiver. Legg dem på bakepapir på stekeplate i 15–20 minutter.
Ta ut de ferdigstekte søtpotetene og sett varmen opp til 225°.
Skrell og finhakk løken samt skjær hvitløk i skiver. Skrell persilleroten og riv den grovt.
Stek løk, hvitløk og persillerot sammen med kjøttdeigen i en varm panne med olje.
Tilsett knuste tomater, vann og buljongterning. Krydre med pepper og salt. Buljongterninger gir salt, så smak godt til før du krydrer mer.
Legg farsen med søtpotetskiver i en ildfast form ca. 20 x 30 cm.
Rør sammen sausen og hell på toppen av formen.
Tilbered formen midt i ovnen i 20–30 minutter. Server gjerne med ristet paprika, purreløk og persille.