nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Kjøttdeiggryte med krydret pølse
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Kjøttdeiggryte med krydret pølse
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
1 (1 stemmer)
By på en varmende kjøttdeiggryte med rosenkål og sopp, som får ekstra smak av en krydret pølse. En god potet- eller rotmos passer godt til.
DETTE TRENGER DU
PERSONER2stk
Chorizo (chouriço)(eller annen krydderpølse)
400g
1ss
Rapsolje(til steking)
1stk
4fedd
10stk
Rosenkål(cirka 200 g)
1dl
1ss
3dl
1klype(r)
1klype(r)
0.5dl
Kruspersille(hakket)
SLIK GJØR DU
Skjær pølsene i skiver.
Varm olje i en stekepanne. Legg i pølsene og større biter av kjøttdeigen, og stek til det får farge.
Rør forsiktig slik at ikke kjøttdeigbitene smuldrer opp.
Skrell og skjær løk i biter. Grovhakk hvitløken.
Legg renset rosenkål, sopp, løk og hvitløk i gryten. La det steke noen minutter.
Tilsett vin, tomatpuré, buljong og fløte. La det koke i ca. 10 minutter.
Jevn med litt maisenna, utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper.
Strø på hakket persille, og server gryten rykende varm med potetmos.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
1 (1 stemmer)