Kjøttdeiggryte med krydret pølse Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Kjøttdeiggryte med krydret pølse

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Kjøttdeiggryte med krydret pølse

Gryte med kjøttdeig, chorizo, rosenkål og hvitvin. Foto: Olof Abrahamsson

Oppskrift

Vurdering

1 (1 stemmer)
By på en varmende kjøttdeiggryte med rosenkål og sopp, som får ekstra smak av en krydret pølse. En god potet- eller rotmos passer godt til.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Chorizo (chouriço)(eller annen krydderpølse)
1ss
Rapsolje(til steking)
1stk
10stk
Rosenkål(cirka 200 g)
1klype(r)
1klype(r)
0.5dl
Kruspersille(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær pølsene i skiver.

  2. Varm olje i en stekepanne. Legg i pølsene og større biter av kjøttdeigen, og stek til det får farge.

  3. Rør forsiktig slik at ikke kjøttdeigbitene smuldrer opp.

  4. Skrell og skjær løk i biter. Grovhakk hvitløken.

  5. Legg renset rosenkål, sopp, løk og hvitløk i gryten. La det steke noen minutter.

  6. Tilsett vin, tomatpuré, buljong og fløte. La det koke i ca. 10 minutter.

  7. Jevn med litt maisenna, utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper.

  8. Strø på hakket persille, og server gryten rykende varm med potetmos.

Gryte med kjøttdeig, chorizo, rosenkål og hvitvin. Foto: Olof Abrahamsson

Oppskrift

Vurdering

1 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN