Kjøttdeigpai med poteter
Kjøttdeigpai med poteter
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Lag paideigen: Bland sammen ingrediensene, gjerne i en food prosessor. Kjevle deigen ut til ca. 4 mm tynn deig, og kle en paiform på ca. 24 cm med deigen. Sett den i fryseren i ca. 15 minutter.
Sett ovnen på 175°. Kok potetene med skallet på i ca. 10 minutter. Hell av vannet. Skrell potetene med en kniv og skjær i skiver.
Stek kjøttdeigen i litt i olje i en stekepanne. Mos med en gaffel til kjøttdeigen blir grynete. Hell på tomatene, ketsjup og chilipulver.
Skjær paprika i små terninger og rør i kjøttdeigen. Press i hvitløken. Strø på salt og pepper. La kjøttdeigen koke til nesten all væske er kokt inn. Rør om mot slutten slik at det ikke brenner seg fast. Ta kjelen av varmen og rør i crème fraîche. Smak til.
Ta paiskallet ut av fryseren og fordel halvparten av i kjøttdeigen. Trykk til med en stekespade. Fordel halvparten av potetskivene over, og dekk med resten av kjøttdeigen. Trykk til og legg ut resten av potetskivene. Drypp litt olje over potetene. Krydre med salt og pepper.
Stek paien midt i ovnen i 30–35 minutter. Ta paien ut og la den avkjøles. Skjær gulrøtter og løk i tynne skiver. Legg i en bolle sammen med persillen. Kok opp eddik, sukker og vann i en kjele. Hell laken over grønnsakene i bollen. La det stå i cirka 10 minutter, og hell så av laken.
Pynt paien med toppingen og server den lunken. Den er også god kald eller romtemperert.