Kjøttdeigpai med poteter
Kjøttdeigpai med poteter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
55min
totalt
1t 30min

Kjøttdeigpai med poteter

nivå
Lett
aktiv
55min
totalt
1t 30min

Kjøttdeigpai med poteter

Kjøttdeigpai med potet og grønnsakstopping er en knallgod middag. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Med deilig kjøttdeigpai med potet og en lekker, litt syrlig topping med grønnsaker får du hele middagen i paiformen. Kjøp gjerne en ferdig paideigrull, så går det ekstra raskt.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Paideig

150g
2ss
Vann(kaldt)

Topping

3stk
0.5stk
0.5dl
1.5dl
6stk

Kjøttdeigsaus

1boks(er)
Tomat(hermetiske, 400 g)
1stk
Paprika(rød)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Lag paideigen: Bland sammen ingrediensene, gjerne i en food prosessor. Kjevle deigen ut til ca. 4 mm tynn deig, og kle en paiform på ca. 24 cm med deigen. Sett den i fryseren i ca. 15 minutter.

  2. Sett ovnen på 175°. Kok potetene med skallet på i ca. 10 minutter. Hell av vannet. Skrell potetene med en kniv og skjær i skiver.

  3. Stek kjøttdeigen i litt i olje i en stekepanne. Mos med en gaffel til kjøttdeigen blir grynete. Hell på tomatene, ketsjup og chilipulver.

  4. Skjær paprika i små terninger og rør i kjøttdeigen. Press i hvitløken. Strø på salt og pepper. La kjøttdeigen koke til nesten all væske er kokt inn. Rør om mot slutten slik at det ikke brenner seg fast. Ta kjelen av varmen og rør i crème fraîche. Smak til.

  5. Ta paiskallet ut av fryseren og fordel halvparten av i kjøttdeigen. Trykk til med en stekespade. Fordel halvparten av potetskivene over, og dekk med resten av kjøttdeigen. Trykk til og legg ut resten av potetskivene. Drypp litt olje over potetene. Krydre med salt og pepper.

  6. Stek paien midt i ovnen i 30–35 minutter. Ta paien ut og la den avkjøles. Skjær gulrøtter og løk i tynne skiver. Legg i en bolle sammen med persillen. Kok opp eddik, sukker og vann i en kjele. Hell laken over grønnsakene i bollen. La det stå i cirka 10 minutter, og hell så av laken.

  7. Pynt paien med toppingen og server den lunken. Den er også god kald eller romtemperert.

Kjøttdeigpai med potet og grønnsakstopping er en knallgod middag. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN