Kjøttdeigpiroger
Kjøttdeigpiroger
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smør, tilsett melk, og varm til det blir fingervarmt. Smuldre gjæren i en bolle, og rør ut gjæren. Tilsett salt, sukker og mel. Elt til en smidig deig, som settes til heving under et klede.
Hakk løk, og stek kjøttdeigen grynet i olje. Riv gulrøtter, og rør i kjøttdeigen. Press i hvitløk, og tilsett finhakket chili uten frø,
paprika, salt og pepper. Stek alt godt sammen. Tilsett vannet, og kok sammen noen minutter. La det avkjøles. Hakk persille, og bland i kjøttrøren.
Del deigen i 16 biter, og form til boller. Kjevle hver ut til en sirkel, ca. 12 cm. Fordel fyll og ost på halvparten, og brett sammen til en halvmåne. Trykk ned kanten med gaffel.
Legg pirogene på en plate med bakepapir. La dem heve i ca. 10 minutter. Pensle med sammenpisket egg, og stek midt i ovnen ved 225 º i ca. 15 minutter.
Server med en god salat.