Klassisk banankake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Klassisk banankake

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Klassisk banankake

Plutselig finner du noen bananer som egentlig er kasteklare i hylla, men bruk de heller i denne kjempelette kaken som smaker utrolig godt! Foto: Bjørn Jacobsen

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.7 (37 stemmer)
Denne saftige banankaken er lett å bake. Bruk gjerne overmodne bananer, de smaker godt i en kake.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Banan(gjerne overmodne )
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Mos bananene med en gaffel. Smelt smøret og avkjøl litt. Pisk sukker og egg lett og luftig. Rør i bananmosen.

  2. Sikt vaniljesukker, mel og bake­pulver i eggeblandingen og rør deigen sammen. Rør til slutt i smeltet smør. Hell deigen i en smurt og bakepapirkledd avlang kakeform.

  3. Stek kaken ved 175° i ca. 1 time på nederste rille i ovnen. Kjenn med en kakenål om kaken er gjennomstekt. Ta kaken ut av formen og avkjøl på rist.

  4. Server kaken i skiver med et melisdryss.

Plutselig finner du noen bananer som egentlig er kasteklare i hylla, men bruk de heller i denne kjempelette kaken som smaker utrolig godt! Foto: Bjørn Jacobsen

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.7 (37 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN