Klassisk ostekake
Klassisk ostekake
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 160°. Knus kjeksene i en kjøkkenmaskin og bland med sukker og smør. Press kjekssmulene ned i en form, ca. 24 cm i diameter.
Sett formen i kjøleskapet.
Pisk kremosten luftig og tilsett sukker. Pisk i eggene et i gangen og tilsett revet sitronskall. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Tilsett vaniljekorn eller vaniljesukker i ostemassen.
Rør forsiktig crème fraîche i ostekremen og hell over kjeksbunnen. Sett formen i langpannen i vannbad. (Du kan pakke formen litt ekstra godt inn i aluminiumsfolie for å være sikker på at ikke formen lekker). Sett dette i ovnen i ca. 1 time til kremen akkurat er gjennomstekt. Rist litt i formen så ser du om den har stivnet. Sett formen på rist og avkjøl i ca. 30 minutter.
Rør crème fraîche med siktet melis og vaniljekorn eller vaniljesukker. Fordel dette over kaken og sett den kaldt, gjerne til neste dag.
Løsne kaken ut av formen. Legg kaken over på fat og pynt med f.eks. friske bær.