nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min
Klippfisk med sopp og fløte
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min
Klippfisk med sopp og fløte
Det er viktig å vanne klippfisken ekstra godt ut når den skal stekes, gjerne tre døgn. Bedre for mye enn for lite. Lettsaltet fisk kan lages på samme måte.
DETTE TRENGER DU
PERSONER600g
Klippfisk(utvannet)
2dl
Rugmel(sammalt)
200g
Hvit sjampinjong (champignon)(evt. skogssopp)
2ss
Smør(til steking)
1.5dl
2dl
1ss
Dijonsennep(grov)
SLIK GJØR DU
Flå eventuelt skinn av fisken. Skjær den i jevnstore stykker. Tørk og vend bitene i sammalt mel. Rist av overflødig mel.
Skjær soppen i tykke skiver, men små sopper kan være hele.
Varm olje og smør og stek fisken cirka 4 minutter på hver side. Stek soppen sammen med fisken.
Rør sammen vann, fløte og sennep, hell det i stekepannen og la det koke godt sammen.
Server fisk og sopp, gjerne i stekepannen, med kokte poteter og grønnsaker etter ønske.