Koreanske pannekaker «pajeon»
Koreanske pannekaker «pajeon»
TYKK OG GOD: «Pajeon» er koreanernes nasjonalpannekake.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERDipp
SLIK GJØR DU
Bland alle ingrediensene til røra, unntatt vårløken, godt sammen i en bolle.
Del vårløken på langs. Finsnitt den nederste, hvite delen, men behold den grønne hel.
Sett en panne på medium varme. Legg oppi halvparten av de lange vårløkstilkene og drypp over litt olje. Surr til løken er mør, og hell så over halvparten av røra. Dryss over litt av den snittede vårløken og stek pannekaka gyllen på begge sider.
Legg der ferdigstekte pannekaka over på en tallerken, og gjenta prosessen med resten av vårløken og røra for å steke den andre pannekaka.
Bland alle ingrediensene til dippen, unntatt koriander, i en liten gryte. Varm forsiktig opp, og kjøl ned. Finhakk korianderen og tilsett til slutt.
Server pannekakene med litt ekstra vårløk og chili på toppen, og soyasesamdippen ved siden av.
TYKK OG GOD: «Pajeon» er koreanernes nasjonalpannekake.
Foto: Mette Møller