nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Kremet rekepasta
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Kremet rekepasta
Ta gjerne vare på rekeskallene og kok kraft på dem. Rekekraften kan du bruke til supper og sauser, og den kan fryses ned.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rens rekene. Vask purreløken godt og skjær den i tynne ringer. Rens og skjær paprika i fine terninger.
Stek løk og paprika mykt og blankt i smør i en kjele uten at det tar farge. Skjær kantene av osten. Del ost i biter, og vend den i grønnsakblandingen og senk varmen.
Tilsett crème fraîche, og la alt smelte sammen på svak varme. Når alt er smeltet til en tykk saus, tilsettes tinte erter, dill og reker. Bland forsiktig sammen, og la alt bli varmt.
Smak til med muskat, salt og pepper. Hvis du synes at sausen blir litt tynn, kan den jevnes med litt maisenna utrørt i litt kaldt vann. La sausen koke opp.
Pynt med kryddergrønt og sitronskive, og server med nykokt pasta.