nivå
Lett
aktiv
1t 40min
totalt
2t 10min
Krydderkake med frukt
nivå
Lett
aktiv
1t 40min
totalt
2t 10min
Krydderkake med frukt
Har du en randform og steker i den, får du en skikkelig fin og dekorativ formkake. Med krydder, sitron og tørket frukt smaker kaken deilig.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
1. Smelt smøret. Smør formen og strø med hvetemel. Visp egg og sukker til eggedosis.
Bland sammen hvetemel, salt, bakepulver, krydder, rosiner og hakkede aprikoser. Rør dette i eggedosisen. Tilsett til slutt revet sitronskall og melken.
Hell røren i formen og stek kaken ved 175° på rist i nedre del av ovnen i ca. 1 time og 20 minutter. Kjenn med en kakepinne om kaken er ferdig. Pinnen skal være tørr når du har stukket den midt i kaken. Dekk gjerne til kaken med papir de siste 20 minuttene slik at den ikke blir for mørk.
Avkjøl kaken i formen før den hvelves ut på rist. Kaken har god holdbarhet og pakkes inn i aluminiumsfolie og oppbevares i kjøleskap.