Krydderkokte kveder
Krydderkokte kveder
FRAM FRA GLEMSELEN: Kvede er en litt glemt frukt som er perfekt å ta fram når du skal lage spennende garnityr til julematen. Karla Siverts koker den søt og god sammen med blant annet stjerneanis, sukker og kardemommefrø.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell kvedene, ta ut kjernen og del dem i fire.
Ha alle ingrediensene i en kjele, og ha på vann så det dekker kveden.
Kok på middels varme til kvedene er helt møre og har fått en rødlig farge. Fyll på med vann hvis det reduserer for mye.
Server som garnityr til and eller svin, eller som dessert med is eller pisket krem.
Det er også nydelig å lage en pure av de krydderkokte kvedene. Ta da ut krydderne før du kjører opp kveden med litt av laken i en blender eller med stavmikser. Dette er perfekt pure til ost!
FRAM FRA GLEMSELEN: Kvede er en litt glemt frukt som er perfekt å ta fram når du skal lage spennende garnityr til julematen. Karla Siverts koker den søt og god sammen med blant annet stjerneanis, sukker og kardemommefrø.
Foto: Mette Møller